Gadgetinku, Pusat Service Bose Audio Profesional

Pusat servis Bose adalah usaha Bose Corporatiuntuk memberikan  perkhidmatan yang optimum  kepada pengguna dan pengguna produk audio ini dari Amerika Syarikat. Dikenali sebagai syarikat yang menghasilkanpelbagai sistem audio, sama ada untuk kegunaan peribadi seperti fon kepala, atau keperluan audio profesional, Bose sangat melindungi hak patennya.

Sejak penubuhannya pada tahun 1964 oleh Amar Bose, jenama ini telah menjadi sangat terkenal di dunia teknologi audio antarabangsa . Pelbagai produknya sudah mempunyai paten dan tanda dagangan mereka sendiri yang dikenali sebagai produk yang berkualiti dan boleh dipercayai, sama ada untuk kegunaan peribadi atau profesional.

Pengeluaran produk Bose dijalankan di Amerika Syarikat, Mexico, China dan Malaysia. Bukan sahaja menghasilkan peranti audio seperti pembesar suara, alat dengar, atau pembesar suara, tetapi juga membekalkan sistem audio kepada beberapa pengeluar kereta dunia sejak tahun 2007.

Untuk mengekalkan kemudahan pengguna produknya, pusat perkhidmatan Bose dibuka di pelbagai negara dan boleh diakses di luar talian dan dalam talian.  Anda boleh memohon perkhidmatan pembaikan untuk orang yang mengalami masalah atau hanya bertanya tentang pelbagai produk Bose menggunakan laman web atau pusat panggilan.

Anda boleh memohon pembaikan dengan menggunakan nombor siri unik yang dimiliki oleh setiap  peranti Bose. Setiap daripada mereka mempunyai kod lokasi ditambah nombor siri sebagai pengecam dan merupakan tanda bahawa produk itu adalah produk asal. Nombor siri ini sangat diperlukan sebagai id untuk melaksanakan perkhidmatan.

Mencari nombor siri produk bose

Setiap produk pengeluar Bose dilengkapi dengan nombor siri unik atau kod 4 digit yang ditunjukkan pada produk atau pembungkusan asal. Nombor unik ini biasanya boleh didapati dengan mudah di bahagian bawah atau belakang produk. Nombor siri ini dalam beberapa produk disenaraikan berhampiran kod bar.

Kod yang terdiri daripada 17 digit untuk kebanyakan produk atau 4 digit produk dalam produk fon kepala. Nombor siri boleh terdiri daripada nombor sahaja atau ditambah dengan huruf supaya ia menjadi kombinasi. Nombor siri ini akan digunakan semasa mengakses perkhidmatan pusat servis Bose.

Dengan nombor siri produk ini, ia akan memastikan kesahihan barangan yang  anda beli dan memudahkan untuk menyambung ke aplikasi Sambungan Bose, muzik, Tidur, dan Dengar. Menyambungkan peranti  audio anda ke apl ini juga boleh membantu anda mengetahui nombor siri jika anda belum menemuinya.

Pergi ke aplikasi – Tetapan – Maklumat Produk, dan anda akan menemui siri untuk peranti yang anda miliki. Dengan mengetahui siri peranti yang unik, ia akan menjadi mudah apabila anda ingin melaporkan perkhidmatan ke pusat servis. Siri unik juga boleh diketahui melalui buku manual dan jaminan peranti.

Jika anda masih belum menemui nombor siri unik peranti anda, sila hubungi pusat servis Bose.  Pentadbir akan membantu menyemak nombor siri. Hanya perlu menghubungi dan memberikan maklumat mengenai peranti Kemudian ia akan diperiksa secara langsung produk.

Perkhidmatan Pembaikan Produk Audio Bose

Setiap item yang digunakan pasti akan rosak pada bila-bila masa, walaupun produk itu berasal dari jenama terkenal dan mempunyai rintangan perkhidmatan yang panjang, tetapi ia tidak menolak kemungkinan kerosakan berlaku. Ini juga berlaku untuk peranti audio Bose, terutamanya jika ia tidak diselenggara dengan betul.

Apabila mengalami masalah kerosakan peranti, cara terbaik adalah menggunakan bantuan perkhidmatan yang dibenarkan kerana pembaikan akan dijalankan keselamatan yang dijamin dan terdapat jaminan. Jika anda ingin menggunakan perkhidmatan pembaikan peranti audio, anda boleh pergi ke  pusat servis Bose.

Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah datang terus  ke tempat perkhidmatan, anda bolehmenggunakan perkhidmatan perkhidmatan dalam talian dengan mengakses laman web bose.com atau menghubungi pusat khidmat hubungan terdekat. Jika anda ingin menggunakan perkhidmatan  luar talian atau dalam talian, anda mesti bermula dengan memasukkan nombor unik peranti (nombor siri).

Walau bagaimanapun, anda tidak berehat dengan mudah walaupun anda tidak mengetahui nombor unik peranti, anda boleh meminta pasukan perkhidmatan untuk menyemak. Jika anda datang terus ke pusat servis, cek dilakukan dengan melihat terus pada peranti, tetapi jika ia dilakukan dalam talian , anda boleh menghantar gambar atau video peranti yang anda miliki.

Perkhidmatan pembaikan produk hanya boleh disediakan pada produk asal sahaja. Oleh itu, jika nombor siri tidak dapat dijumpai, ini bermakna peranti itu tidak dapat dibuktikan sahih dan pembaikan tidak dapat dilakukan di pusat servis. Oleh itu, sangat penting untuk memastikan produk itu benar-benar tulen semasa anda membeli.

Memulakan Perkhidmatan Pembaikan Produk Baru

Sekiranya anda ingin memohon pembaikan produk secara langsung di  pusat servis Bose di  luar talian, anda mesti membawa peranti ke pusat servis. Kemudian juruteknik akan menyemak nombor siri. Seterusnya, jika anda lulus ujian nombor siri, ia akan diproses dengan segera di meja pendaftaran. Kemudian, pasukan akan memeriksa kerosakan pada peranti.

Memeriksa kerosakan biasanya mengambil masa 1×24 jam. Setelah kerosakan diketahui, anda akan diberi maklumat mengenai kerosakan dan cara membaikinya. Selain itu, ia juga dimaklumkan mengenai kos pembaikan yang mesti ditanggung oleh pengguna jika mereka tidak mempunyai jaminan. Selepas pengguna bersetuju dengan kos, pembaikan akan dijalankan.

Pembaikan boleh mengambil masa sehingga 7 hari bekerja, bergantung kepada kesukaran pembaikan. Pengguna akan dihubungi apabila pembaikan selesai untuk mengambil barangan. Untuk jaminan pembaikan minimum 1 minggu hingga 3 bulan, bergantung pada bahagian yang diperbaiki.

Sekiranya memohon pembaikan di pusat servis dalam talian Bose. Ia boleh dilakukan melalui laman web atau hubungi talian hotline. Kemudian isi produk untuk tempahan juruteknik dengan mengisi nama penuh dan alamat serta nombor hubungan yang boleh dihadapi. Masukkan nombor siri atau kod unik 4 digit peranti.

Seterusnya, pentadbir akan mengesahkan dan menetapkan masa untuk lawatan juruteknik.  Maka itu hanya masalah menunggu tim teknisi untuk datang untuk memeriksa. Selepas memeriksa, anda akan diberitahu tentang kerosakan yang dialami oleh peranti bersama-sama dengan cara membaikinya dan kosnya. Sekiranya masih dalam tempoh jaminan, maka bayarannya adalah percuma.

Jualan Pelbagai Produk dan Aksesori Audio

Selain menyediakan perkhidmatan pembaikan dan mencari nombor siri, pusat servis Bose juga menyediakan perkhidmatan untuk pengguna yang ingin mengetahui produk terkini dan lama.  Oleh itu pengguna boleh mengetahui produk Bose terkini sebelum membuat keputusan untukmembeli.

Bukan itu sahaja, anda juga boleh membeli pelbagai produk dan aksesori asli secara langsung atau dalam talian.  Pembelian aksesori boleh dilaraskan ke peranti yang  anda miliki secara langsung di tempat jualan serta perkhidmatan atau mengakses laman web dan kedai Bose rasmi.

Terdapat pelbagai pilihan pembesar suara, cermin mata hitam audio, teater rumah, fon kepala, dan produk kesihatan.  Anda boleh melihat spesifikasi produk penuh dan menonton demo melalui video demo.  Semua peranti adalah produk tulen dan boleh digunakan dan disambungkan ke aplikasi yang sesuai.

Waranti rasmi akan memastikan anda mendapat produk terbaik dan apabila anda mengalami masalah semasa tempoh jaminan, anda boleh segera membuat tuntutan di pusat bantuan. Ketersediaan alat ganti juga menjamin bahawa peranti  anda masih boleh digunakan untuk masa yang lama. Oleh itu, ia bukan jenis peranti yang dibuang selepas mengalami kerosakan.

Untuk maklumat lengkap mengenai produk dan ketersediaan alat ganti, anda boleh menyemak terus di laman web bose.com atau hubungi pusat servis terdekat. Untuk menjadikannya lebih mudah, anda boleh mempunyai akaun di laman web rasmi supaya anda boleh mendapatkan maklumat terkini dan promosi terbaik.

Pelbagai peranti audio dari Bose mempunyai ketahanan yang baik, tetapi tidak menolak kemungkinan kerosakan. Jika peranti anda rosak, pastikan peranti mempunyai pengecam nombor siri terlebih dahulu. Kemudian anda boleh pergi terus ke pusat servis Bose atau menggunakan perkhidmatan dalam talian.

Selengkapnya: