Pusat Service Stanley Black and Decker di Indonesia :GrosirBajuku

Adakah anda sedang mencari maklumat tentang lokasi Stanley Black and Decker Service Center di Indonesia? Sejak penubuhannya pada tahun 2014, PT. Stanley Black dan Decker sememangnya telah membuka beberapa bilik pameran di bandar-bandar utama, termasuk Jakarta, Surabaya, Bandung dan lain-lain.

Syarikat ini pada asalnya adalah dua jenama yang berbeza, iaitu ‘The Stanley Works’ dan ‘Black & Decker’. Mereka akhirnya bekerjasama untuk menjadi ‘Stanley Black & Decker’ sejak 2010. Syarikat ini menyediakan keperluan peralatan perindustrian, alat kuasa dan pelbagai aksesori.

Bukan sahaja di Indonesia, nama Black & Decker telah menjadi global dan bahkan diberi gelaran sebagai syarikat pembuatan peralatan nombor satu di dunia dengan keuntungan jualan mencapai lebih dari USD 7 bilion setiap tahun. Beberapa nama jenama popularnya seperti Facom, Porter Cable, Usag, Vidmar, DeWalt dan banyak lagi.

Untuk memberikan kepuasan kepada pengguna, syarikat perkakas mempunyai Pusat Perkhidmatan Hitam dan Decker hampir di seluruh Indonesia. Pusat servis Tersebut  menyediakan pelbagai keperluan alat ganti yang paling lengkap. Nah, ulasan ini Kami akan membincangkan mengenai pusat perkhidmatan hitam dan dek, mari kita lihat!

Sekilas Tentang PT Stanley Black and Decker

Stanley Black dan Decker menyediakan pelbagai peralatan dan penyelesaian inovatif untuk menyelesaikan kerja pengguna. Di luar negara, syarikat ini sebenarnya telah ditubuhkan sejak tahun 1843 yang kemudiannya berkembang ke Indonesia. Dariperalatan rumah, kereta, struktur infra, rumah tangga dan lain-lain disediakan oleh Stanley Black dan Decker.

Jenama Black + Decker itu sendiri sangat popular di kalangan pengguna Indonesia dari segi kualiti produk. Selaras dengan komitmen syarikat bahawa mereka terus berusaha untuk menyediakan inovasi yang tidak berkesudahan untuk menyediakan pelbagai keperluan pengguna. Black and Decker juga membuat pelbagai alat perindustrian untuk membina infrastruktur.

Visi dan misi syarikat adalah untuk menyediakan perkhidmatan dan penyelesaian terbaik mengikut keperluan pengguna. Lebih-lebih lagi, ‘Black & Decker’ diisi oleh pasukan profesional dalam bidang mereka, mereka tanpa kompromi sangat bersemangat tentang prestasi, inovasi, kepuasan pelanggan dan tanggungjawab sosial.

Daftar Black and Decker Service Center di Indonesia

Indonesia mempunyai beberapa Pusat Perkhidmatan Hitam dan Deker yang boleh anda lawati, malah hampir semua kawasan tersedia. PT. Stanley Black dan Decker bekerjasama dengan beberapa syarikat di Indonesia untuk menyediakan pusat perkhidmatan.

Berikut adalah senarai alamat dan nombor telefon Pusat Perkhidmatan Hitam dan Decker  : (dilaporkan dari laman web rasmi Black and Decker Indonesia)

 1. Jakarta
 2. DYAS MARTO PERKASA, Alamat: (Ruko Cikema Pabuaran Jl. Raya Jakarta Bogor KM. 41 RT 1/5 Pabuaran Cibinong, Bogor Tel: (62) 21-8760999 / 8745810
 3. MINYAK ANGGUR JAYA USAHA, Alamat: Ruko The Walk No 12 JKT Garden City Cakung Jaktim Tel: (62) 858-8555-5052
 4. TOKO MULTI MULYA TEKNIK, Alamat: Jl. Raya Cibarusah No 15/16 Sukaresmi, Tel: (62) 21-8971822
 5. TRIT INDONESIA, Alamat: Ruko The Prominence 38E No.41 Tel: (62) 21-2977-956
 6. SEMESTA JAYA KIMIA, Alamat: Jl. Gajah Mada No 50, Krukut, Taman Sari, Jakbar
 7. MITRA TEKNIK ELEKTRIND, Alamat: Komplek Ruko Glodok Plaza Blok A No. 15 Taman Sari Glodok Jakbar
 8. Semesta Jaya Kimia, Alamat: Jl. Bahagia No.17, RT.6/RW.1, Taman Sari, Jakarta Barat
 9. PERKAKASKU MULTI CEMERLANG, Alamat: Jl. Jend. Ahmad Yani 350 Bandung, Jabar, Tel: (62) 22-7271396
 10. QUEENLAB INDONESIA, Alamat: Jl. Cicukang No. 122, Mekar Rahayu, Margaasih, Bandung, Tel: (62) 22-54417746
 11. Banten
 12. TRIT INDONESIA, Alamat: Perumnas Grand Cilegon Residence,Cluster Bougenvile JL. Heleconia 2A No. 14, Cilegon, Tel: (62) 819-0870-1811
 13. Yogyakarta
 14. SUPERMARKET BAHAN BANGUNAN MATAHARI JAYA, Alamat: Jl. Parangtritis KM. 4 No. 301, Bangunharjo, Sewon, Bantul, DIY
 15. SUPERMARKET BAHAN BANGUNAN BJ HOME, Alamat: Jl. Raya Janti Ring Road Timur No. 96 Kanoman
 16. Surabaya
 17. RTT POWER INDONESIA, Alamat: Jln Rungkut Industri Raya 1 Ruko Section One Blok B7, Tel: (62) 31-99851059
 18. SEMESTA JAYA KIMIA, Alamat: Jalan Bubutan No. 16 – 22 Kav/G Kel. Alun-Alun Contong, Bubutan, Tel: (62) 31-5355861
 19. Stanley Dewalt Experience Hub & Authorized Service Center, Alamat: Jl. Margomulyo No.41A, Greges, Asemrowo, SBY, Jatim

Address Service Center Black and Decker di Luar Jawa

Bukan sahaja di Java, tetapi Pusat Perkhidmatan Hitam dan Decker juga boleh didapati di luar Java. Di pulau Sumatera, terdapat hanya tiga lokasi pusat perkhidmatan, iaitu di Lampung, Riau dan Medan. Untuk perincian alamat lokasi, anda boleh menyemak halaman rasmi Black and Decker yang dilengkapi dengan maklumat nombor telefon.

Semasa di pulau Kalimantan, hanya ada satu Pusat Perkhidmatan Hitam dan Decker di Samarinda, tepat di Jl. Gatot Subroto No.62-68 (PT. SUBUR MAKMUR BANGUNAN) dengan nombor telefon (62) 541-201384. Memandangkan pembangunan di pulau ini agak tinggi,tidak mungkin pusat khidmat akan ditambah di lokasi lain.

Bagi anda yang tinggal di Sulawesi, Pusat Perkhidmatan Black and Decker terletak di Toko Pelita Indah yang terletak di Jl. MT Haryono No.95D-E Kendari Sulteng, Tel: (62) 401-3196605. Di samping itu, ia juga berada di kawasan JL. Sultan Hassanudin No. 5 BauBau – Pulau Buton di bawah PT. RAKAN KONGSI RAY BUILDING IZZIE HOME.

Pada masa akan datang, mungkin terdapat lebih banyak lokasi pusat servis Black and Decker yang boleh anda temui di hampir semua bahagian Indonesia. Lebih-lebih lagi, keperluan rakyat Indonesia untuk keperluan perkakas juga semakin tinggi. Ia dapat dilihat daripada peningkatan bilangan industri yang terdapat di negara ini.

Pusat Informasi Contac Hitam dan Decker Indonesia

Selain membincangkan lokasi Pusat Perkhidmatan Black & Decker, ketahui juga nombor contac yang boleh dihubungi. Sebagai contoh, apabila anda memerlukan maklumat mengenai alat atau lokasi pusat terdekat yang menyediakan keperluan anda, maka anda boleh menghubungi nombor 62 855 7467 9105 dengan waktu operasi Isnin hingga Jumaat pada 08:30 hingga 17:00.

Anda juga boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan Black and Decker melalui WhatsApp rasminya di +1 210 714 2756. Dengan menghubungi melalui WhatsApp, anda tidak akan dikenakan bayaran telefon. Anda boleh bertanya pelbagai perkara termasuk mengenai produk seperti Alat Kuasa, Automotif + Elektronik, Alat Tangan, Pencuci Tekanan, Aksesori, Lawn + Garden, Lukisan dan lain-lain.

Sebagai maklumat tambahan, beberapa ketika dahulu SBD bekerjasama dengan PT Bintang Wistar Kencana untuk menubuhkan bilik pameran besar di Semarang, Jawa Tengah. Pusat Perkhidmatan di sini bukan sahaja melayani pembelian peralatan, tetapi juga melayani perkhidmatan barangan Black & Decker anda. Alamat lengkap adalah di Jl. Pengapon No.15, Rejomulyo, Semarang.

Di atas kami telah memberikan maklumat mengenai kedai-kedai yang menjual dan bilik pameran Black and Decker Indonesia. Anda boleh membeli pelbagai alat dan keperluan industri di pusat khidmat. Mungkin itu sahaja yang boleh kita katakan mengenai Pusat Perkhidmatan Hitam dan Decker di Indonesia dan semoga ia berguna untuk pembaca.

Selengkapnya